Home

Wereldhandel & transport

Amerikaanse langlob-ribkwal

Mnemiopsis leidyi

Langs het doorschijnende lijf van de Amerikaanse langlob-ribkwal lopen rijen trilharen die het licht weerkaatsen. De bewegende haren zijn een prachtig kleurenschouwspel. De ribkwal wordt ongeveer 10 centimeter groot.

Tijgermug

Aedes albopictus

Met haar gestreepte lijf en poten is de tijgermug een herkenbare muggensoort. De tijgermug bijt overdag, in plaats van s nachts. Het zijn alleen de vrouwtjes die bijten. Zij hebben een bloedmaaltijd nodig om eitjes te maken. De eitjes leggen ze in het water.

Druipzakpijp

Didemnum vexillum

De druipzakpijp is een klein, ongewerveld dier dat er min of meer uitziet als een doedelzak, met een in- en uitstroomopening om zeewater te zeven. Hij groeit als een kolonie op de zeebodem, waar delen van losraken of afdruipen die nieuwe kolonies vormen.

Late guldenroede

Solidago gigantea

Van zomer tot herfst bloeit late guldenroede uitbundig met gele bloemen. In de bloemen zit veel nectar. Daarom trekken ze veel insecten aan. De groeikracht van late guldenroede is enorm. Tussen de dichte wortels laat de plant geen ruimte over voor ander groen. Zij is een ultieme kandidaat om te gaan woekeren.