Home

Hobby

Alsemambrosia

Ambrosia artemisiifolia

Alsemambrosia is een plant die houdt van braakliggend terrein met zonnige standplaatsen. De bloeiwijze is onopvallend. Alsemambrosia wordt tot een meter hoog.

Halsbandparkiet

Psittacula krameri

Met zijn schelle geschreeuw en gifgroene kleur is de halsbandparkiet een opvallende vogel in met name de Randstad. De vogels overnachten op gezamenlijke slaapplaatsen in hoge bomen. Broeden doet de halsbandparkiet in verlaten nestholten van bijvoorbeeld spechten. Ze eten zaden, bessen, fruit, bloemen en nectar. De Hollandse winters overleven halsbandparkieten dankzij het bijvoeren door mensen. Ze zijn vooral gek op pindas.

Rode Amerikaanse rivierkreeft

Procambarus clarkii

De rode Amerikaanse rivierkreeft leeft in ondiep water. Hij eet zowel plantaardig als dierlijk voedsel. Het dier wordt maximaal 17 centimeter groot. In de nazomer komt de rivierkreeft vaak het land op. Bij naderend gevaar steekt hij zijn scharen dreigend omhoog.

Waterwaaier

Cabomba caroliniana

Waterwaaier is een ondergedoken waterplant. Zij wortelt in de bodem en groeit door tot het wateroppervlak. De stengels met waaiervormige bladeren vormen dichte matten. Alleen de witte bloemetjes steken boven water uit. De plant groeit in stilstaand of langzaam stromend water. Het water mag wel een paar meter diep zijn, zoals in kanalen en meren.