Home

Krokodillen

Waarschijnlijk waren niet†alle acht krokodillensoorten uit Messel bewoners van het vroegere meer.†Mogelijk leefden enkele van hen op het land en zijn ze het meer ingespoeld als karkassen.

De Messelkrokodillen (geslacht Allognathosuchus) zijn verwant aan de alligators (familie Alligatoridae). Die leefden waarschijnlijk op dezelfde wijze als de huidige dwergkrokodil (Osteolaemus tetraspis) en de zwarte kaaiman (Melanosuchus niger), die nachtelijke jagers zijn in moeras- en bosgebieden dichtbij de kust.

Er zijn twee Allognathosuchus soorten, die allebei onderscheiden worden met een korte snuit en een dik, breed en stomp kraak- en maalgebit in het achterste deel van de kaken. Dit is eerder gezien als bewijs voor prooien met een harde schaal, maar dat is niet zeker. Ze hadden een redelijk gevarieerd dieet, dat bestond uit kleine gewervelde en ongewervelde dieren. Ze aten waarschijnlijk ook regelmatig fruit.

Klik op het plusje voor een grotere foto

Ook uitgerust met stompe tanden achter in de kaken was de pantserkrokodil, Baryphracta deponiae. Van deze soort is het nog onduidelijk of hij vooral in het water of op het land leefde.