Home

Reuzenalbatros

Wetenschappelijke naam:
Diomedea exulans

Behoort tot de Vogels
Stormvogelachtigen

Komt voor in
zuidelijke oceanen

 

De albatros is een superzwever

De reuzenalbatros zweeft grote delen van het jaar boven de oceaan. Tijdens zijn speurtochten naar voedsel legt hij duizenden kilometers af.

Dat kan alleen, doordat zijn manier van vliegen nauwelijks energie kost. Met zijn lange vleugels maakt hij gebruik van de verandering van de windsnelheid vlak boven de golven. Alleen om te broeden komen albatrossen aan land. Ze nestelen op onherbergzame, en dus veilige, eilanden in de zuidelijke oceanen.