Home

Zwartvoetpingu´n

Wetenschappelijke naam:
Spheniscus demersus

Behoort tot de Vogels
Pingu´ns

Komt voor in
Zuid-Afrika

De pingu´n is een wendbare sprinter

De Zwartvoetpingu´n leeft op het zuidelijk halfrond. Hij jaagt op vis.

Het lichaam van een pingu´n is gestroomlijnd. Zijn vleugelsázijn omgevormd tot peddels. Onder water schiet het dier snel vooruit en is hij bijzonder wendbaar. Hij kan niet vliegen.

De pingu´n blijft in de buurt van de kust. Hij vlucht het land op voor roofdieren, zoals haaien en zeezoogdieren.