Home

Zilvermeeuw

Wetenschappelijke naam:
Larus argentatus

Behoort tot de Vogels
Steltloperachtigen, Meeuwen

Komt voor in
Europa, Zuidwest-Azië, Afrika en oostelijk Noord-Amerika

De meeuw is een zwever

De zilvermeeuw schuimt de kust af, op zoek naar alles wat eetbaar is. Dat is een onzeker bestaan, want de hoeveelheid voedsel wisselt nogal.

Meeuwen zijn meesters in het manoeuvreren op de wind, die aan de kust vrijwel altijd waait. Dit meeliften maakt hun lange speurtochten een stuk gemakkelijker. Zilvermeeuwen profiteren van de mens: ze volgen veerboten en vissersschepen, en hangen in havens rond. Ze komen in grote aantallen naar vuilnisbelten, waar allerlei voedsel wordt aangevoerd.