Home

Vliegende boomkikker

Wetenschappelijke naam:
Rhacophorus nigropalmatus

Behoort tot de Amfibieën
Moderne amfibieëen, Kikkers 

Komt voor in
Indonesië en Malakka

De Vliegende boomkikker is een zwever

De Vliegende boomkikker leeft in Zuidoost-Azië, in de kruinen van het regenwoud. Hij eet insecten en andere kleine dieren.

Roofdieren zijn hier talrijk. De vliegende boomkikker heeft een aparte ontsnappingsmethode: het is een parachutist. Hij springt uit de boom en spreidt zijn vingers en tenen; de zwemvliezen werken als parachutes. Tijdens zijn zweefsprong kan de boomkikker een beetje sturen, waardoor hij veilig landt op een tak of blad.