Home

Withandgibbon

Wetenschappelijke naam:
Hylobates lar

Behoort tot de Zoogdieren
Primaten, Apen van de oude wereld

Komt voor in
Zuidoost-Azië

De gibbon is een trapezewerker

De gibbon is een vruchteneter, die leeft in het tropisch regenwoudvan Zuidoost-Azië. Daar zijn weinig seizoensverschillen. Het hele jaar door zijn er vruchten te vinden, maar steeds op andere plaatsen.

Met zijn lange, sterke armen slingert de gibbon zich snel van boom naar boom. Zo kan hij grote afstanden afleggen.

Gibbons hebben een groot leefgebied nodig. Ze leven in kleine familiegroepen: vader, moeder en één of twee jongen van verschillende leeftijd. Voor een grote groep is er niet voldoende voedsel.