Home

Cheeta

Wetenschappelijke naam:
Acinonyx jubatus

Behoort tot de Zoogdieren
Roofdieren, Katachtigen

Komt voor in
Afrika en Zuidwest-Azië

De cheeta (jachtluipaard) is een specialist

Alles in zijn bouw is aangepast aan zijn jachtwijze: nog harder rennen dan de snelste antilopen.

De cheeta is niet sterk: hij kan alleen kleine antilopen aan. Ook kan hij zich nauwelijks verweren tegen andere roofdieren, die op zijn prooi uit zijn. De jachtwijze van de cheeta kost veel energie. Veel missers kan het dier zich niet veroorloven.

Jonge mannetjes werken vaak samen bij de jacht. Zulke dieren hebben het meeste succes.