Home

Baviaan

 

Wetenschappelijke naam:
Papio cynocephalus

Behoort tot de Zoogdieren
Primaten, Apen van de oude wereld

Komt voor in
Afrika

De baviaan is een groepsdier

De baviaan leeft in de boomrijke savannen van Afrika. Hij zoekt naar alles wat eetbaar is. Vruchten vormen zijn voornaamste voedsel.

Bavianen zijn slimme dieren, die in hecht georganiseerde groepen leven. De groep biedt veiligheid en maakt het voedselzoeken gemakkelijker. De mannetjes zijn behoorlijk gespierd en hebben vervaarlijke hoektanden. Maar in hun eentje spelen ze weinig klaar tegen grote roofdieren. Een aantal mannetjes bij elkaar maakt meer indruk.

De groep blijft altijd in de buurt van bomen of rotswanden. Daar slapen ze en daar vluchten ze bij gevaar naar toe.