Home

Bunzing

Wetenschappelijke naam:
Mustela putorius

Behoort tot de Zoogdieren
Roofdieren, Marterachtigen

Komt voor in
Europa

De bunzing is een speurder

De bunzing is een beweeglijke en lenige jager. Hij eet bijna alles: van muizen tot vruchten.

Speurend en snuffelend doorkruist de bunzing zijn jachtgebied. Hij vangt zijn prooi bij verrassing, in een korte sprint. Konijnen achtervolgt hij tot in hun hol.

Deze levenswijze kost veel energie. De bunzing heeft veel voedsel en een groot leefgebied nodig.