Home

gewone tenrec

gewone tenrec

© WWF-Canon / MHarvey

Tenrecs lijken op een kruising van een egel en een spitsmuis. Dit is de meest algemene soort die net als de overige 24 soorten uitsluitend op Madagaskar voorkomt.

De gewone tenrec heeft een erg kort staartje. Hij zoekt 's nachts met zijn lange snuit tussen strooisel naar insectenlarven en andere meestal ongewervelde dieren. Overdag slaapt hij in een verborgen nest van gras en bladeren. Als hij belaagd wordt, zet hij zijn stekelige nekharen op en bijt schreeuwend om zich heen.

Het vrouwtje krijgt ongeveer 10 zwart-wit gestreepte jongen.

Wetensch. naamTenrec ecaudatus
Engelse naamcommon tenrec
VerspreidingMadagaskar
Voedselvooral ongewervelde dieren
Lengte26 - 39 cm, staart tot 1,5 cm
Gewicht1,5 - 2,5 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF