Home

helmkasuaris

helmkasuaris

© WWF/Canon-MHarvey

De helmkasuaris is de grootste van de drie soorten kasuarissen. Deze grote loopvogel leidt een verborgen leven in het regenwoud. Behalve lopen kan hij met zijn sterke poten ook gevaarlijke trappen uitdelen, vooral doordat aan elke poot een teennagel dolkachtig is uitgegroeid.

Het mannetje maakt een dreunend geluid om een vrouwtje te lokken. De eieren zijn donkergroen gekleurd. Buiten het broedseizoen leven kasuarissen solitair.

Wetensch. naamCasuaris casuaris
Engelse naamSouthern cassowary
VerspreidingNieuw-Guinea, Noordoost-Australië
Voedselvruchten
Lengtetot 170 cm
Gewichttot 60 kg
Statuskwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF