Home

takin

Dit steviggebouwde hoefdier leeft in bergwouden in China. Het heeft korte, dikke poten en brede hoeven. De kleur van de vacht varrieert van geelwit tot zwartbruin. Zowel de mannetjes als de vrouwtjes hebben horens die met een knik naar boven wijzen.

De takin is schuw. De mannetjes leven meestal alleen maar sluiten zich 's zomers bij een kudde vrouwtjes aan. Het vrouwtje krijgt één jong per keer dat al binnen drie dagen met haar mee kan lopen.

Wetensch. naamBudorcas taxicolor
Engelse naamtakin
VerspreidingChina, Myanmar
Voedselgras, bamboe, wilgentakken
Lengte1,2 - 2,2 m, schouderhoogte 1 - 1,3 m, staart 10 cm
Gewichttot 350 kg (max. 700 kg)
Statuskwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF