Home

woestijndwerghamster

Deze hamster is een geliefd huisdiertje met een lichtbruine rug en een witte buik. Hij leeft in de woestijnen van Oost-Azië, zoals de Gobi. Door zijn brede, behaarde voeten kan hij zonder problemen over het hete zand lopen.

Net als andere hamsters verzamelt de woestijndwerghamster voedsel in zijn wangzakken en slaat dat op in zijn hol. Het vrouwtje bekleedt het nesthol met het haar van andere woestijndieren, zoals kamelenhaar.

Wetensch. naamPhodopus roborovski
Engelse naamdesert hamster
Verspreidingwoestijnen van Oost-Azië
Voedselzaden, insecten
Lengte5,5 - 10 cm, staart 1 cm
Gewicht25 - 50 gram
Statusplaatselijk algemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF