Home

Chinees schubdier

Dit schubdier heeft vrij grote (tot 5 cm brede) geelbruine schubben. Deze bedekken het hele lichaam behalve de snuit, buik, binnenzijde van de poten en de wangen. Bij gevaar rolt hij zich op waardoor de onbeschubde delen beschermd worden.

Het schubdier heeft stevige klauwen waarmee hij goed kan graven. Met zijn 40 centimeter lange tong likt hij mieren en termieten op. Het Chinees schubdier kan dankzij zijn grijpstaart ook goed in bomen klimmen.

De schubben van dit dier worden verwerkt in traditionele Chinese medicijnen.

Wetensch. naamManis pentadactyla
Engelse naamChinese pangolin
VerspreidingOost- en Zuidoost-Azië
Voedselmieren, termieten
Lengte54 - 80 cm, staart 26 - 34 cm
Gewicht2 - 7 kg
Statusthans niet bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF