Home

Indo-Chinese tijger

Indo-Chinese tijger

© WWF-Canon / MKemf

Met naar schatting tussen de 1200 en de 1800 exemplaren is de Indo-Chinese tijger na de Bengaalse tegenwoordig de meest talrijke ondersoort van de tijger. De meeste leven in de regenwouden van Thailand. Door het verdwijnen van zijn leefgebied en stroperij is deze tijger echter zeker niet buiten gevaar.

Deze tijger is wat kleiner dan de Bengaalse. De grondkleur van de vacht is donkerder, maar wel lichter dan bij de Zuid-Chinese tijger.

Andere namenAchterindische tijger
Wetensch. naamPanthera tigris corbetti
Engelse naamIndo-Chines tiger; Indochinese tiger
Verspreidingvaste land Zuidoost-Azië (Thailand, Cambodja, Laos, Myanmar, Maleisië, Vietnam, Zuidoost-China)
Voedselzwijnen, herten, runderen
Lengtetot 2,6 m (zonder staart)
Gewichttot 180 kg

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF