Home

Afrikaans boomschubdier

Afrikaans boomschubdier

© WWF-Canon

Dit schubdier heeft een lichtgrijze buik en een lange staart. Met het onbeschubde uiteinde kan hij takken vastgrijpen. De schubben hebben als ze nog niet versleten zijn drie spitsen aan de achterrand, later is de rand onregelmatig.

Het is een uitgesproken nachtdier. Overdag slaapt hij meestal in een boomholte of tussen lianen. Het mannetje heft een territorium dat hij met urine en geurstof uit zijn anaalkleir markeert.

Andere namenwitbuikschubdier
Wetensch. naamManis tricuspis
Engelse naamtree pangolin; small-scaled tree pangolin; three-cusped pangolin; white-bellied pangolin
Verspreidinglaagland-regenwoud in Afrika (van Senegal tot West-Kenya en Zuidwest Angola
Voedselmieren, termieten
Lengte33 - 43 cm; staart: 49 - 62 cm
Gewichttot 3 kg

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF