Home

tayra

tayra

© Wereld Natuur Fonds

De tayra heeft in tegenstelling tot alle andere marterachtigen vrij lange slanke poten. Hij heeft een dikke pluimstaart en een brede kop met platte, ronde oren. Zijn vacht is donkerbruin tot zwart met een geel tot witte keelvlek. De tayra is een zeer goede klimmer.

In vergelijking met andere marters heeft de tayra meer plantaardige kost (vooral fruit) op zijn menu.

Wetensch. naamEira barbara
VerspreidingMidden- en Zuid-Amerika
Voedselvruchten, kleine knaagdieren, slangen en vogels
Lengte90 - 115 cm, staart 35 - 45 cm
Gewicht4 - 6 kg

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF