Home

rode neusbeer

rode neusbeer

© Wereld Natuur Fonds

De rode neusbeer wordt ook wel coati genoemd. Deze aan de wasbeer verwante roofdieren zijn overdag actief en zeer nieuwsgierig: ze steken overal hun lange, gevoelige neus in.

Rode neusberen leven in groepen van 10 tot 20 (tot 60) dieren en besteden net als apen veel tijd aan het verzorgen van elkaars vacht. Zodra één van de neusberen alarm slaat, klimt de hele groep pijlsnel naar de top van een boom.

Wetensch. naamNasua nasua
Engelse naamsouthern ring-tailed coati; coatimundi
Verspreidingzuidwesten VS tot zuidelijk Brazilië
Voedselinsekten, fruit.
Lengte41 - 70 cm
Gewicht2,5 - 7 kg
Statusplaatselijk algemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF