Home

rendier

rendier

© Wereld Natuur Fonds

Het rendier is de enige hert waarbij ook de vrouwtjes een gewei hebben. Bij de mannetjes wordt dat gewei overigens wel een stuk groter. Aan het gewei zit altijd een kenmerkende naar voren gerichte tak. De hoeven hebben wijd gespreide tenen waardoor ze in drassige grond of in sneeuw minder snel wegzakken.

De trek van de rendieren is beroemd. In sommige streken maken ze in langgerekte kuddes twee keer per jaar een tocht van ruim 1000 km.

Andere namenkariboe
Wetensch. naamRangifer tarandus
Engelse naamreindeer; caribou
VerspreidingArctische gebieden (Amerika, Europa en Azië)
Voedselgras, kruiden, mos, kortsmos, paddestoelen
Lengte1,2 - 2,2 m; staart 10 - 25 cm; schouderhoogte tot 115 cm
Gewicht120 - 300 kg
Statusbedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF