Home

reuzenmiereneter

reuzenmiereneter

© Wereld Natuur Fonds

De reuzenmiereneter heeft een lange snuit, kleine ogen en oren, een ruige vacht en een enorme pluimstaart. Hij leeft uitsluitend van mieren en termieten, waarvan hij de nesten met zijn sterke, scherpe klauwen openbreekt.

De reuzenmiereneter kan zijn tong 60 centimeter uitsteken. De tong is bedekt met weerhaakje en kleverig speeksel waardoor hij de mieren of termieten in een razend tempo (soms 150 keer per minuut) worden oplikt. Miereneters hebben geen tanden, maar kauwen hun prooi met harde delen in hun maag.

Wetensch. naamMyrmecophaga tridactyla
Engelse naamgiant anteater
VerspreidingZuid- en Midden-Amerika
Voedselmieren, termieten
Lengte1 - 2 m
Gewicht22 - 39 kg

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF