Home

Java-aap

Java-aap

© WWF-Canon

De naam van deze makaak is wat misleidend, want hij komt in heel Zuidoost-Azië algemeen voor. Hij leeft vooral in bossen langs rivieren en de kust. Hij kan goed klimmen, maar loopt en zwemt ook goed.

De Java-aap heeft een erg gevarieerd dieet. Naast vruchten en zaden eet hij ook graag dierlijk voedsel, zoals schelpdieren, garnalen en krabben, waaraan hij zijn Engelse naam dankt.

Wetensch. naamMacaca fascicularis
Engelse naamcrab-eating macaque
VerspreidingZuidoost-Azië
Voedselvruchten, zaden, schelp- en schaaldieren
Lengte37 - 63 cm, staart 36 - 72 cm
Gewicht3,5 - 12 kg

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF