Home

kea

kea

© Martin Kramer

Deze papegaai uit de bergen van Nieuw-Zeeland is niet zo uitbundig gekleurd. Hij heeft voornamelijk groene veren met een donkere rand. Alleen als hij vliegt zijn de oranje ondervleugels te zien.

De kea is erg nieuwsgierig en onderzoekt alles wat eetbaar lijkt of om andere redenen zijn aandacht wekt. Ook rubberstrips van auto's of de inventaris van een berghut zijn niet veilig voor zijn lange, spitse snavel.

Wetensch. naamNestor notabilis
Engelse naamkea
VerspreidingNieuw-Zeeland (Zuidereiland)
Voedselalleseter, ook aas
Lengte48 cm
Gewicht825 gram
Statuskwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF