Home

houtduif

houtduif

© Wereld Natuur Fonds

Dit is de grootste en talrijkste duif in Europa. De houtduif broedt in bossen, maar heeft als zaadeter vooral geprofiteerd van de landbouw.

Het mannetje en het vrouwtje hebben het zelfde verenkleed met metaal-groene veren in de nek en een kenmerkende witte halsvlek. De mannetjes voeren een baltsvlucht uit waarbij ze met de vleugels klapperen. Het vrouwtje legt 1 tot 2 eieren. Beide ouders zorgen voor de jongen.

Wetensch. naamColumba palumbus
Engelse naamwood pigeon
VerspreidingEuropa, Azië, Noord-Afrika
Voedselvruchten en zaden
Lengte40 - 45 cm, spanwijdte 75 - 80 cm
Gewicht275 - 700 gram

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF