Home

dikhoornschaap

dikhoornschaap

© Wereld Natuur Fonds

Deze Amerikaanse schapen danken hun naam aan de massieve hoorns van de mannetjes. Het gewicht van de hoorns is soms bijna even groot als dat van de rest van het skelet.

In november en december vechten de mannetjes met elkaar. Ze lopen van elkaar weg om zich vervolgens om te draaien en met enorme kracht met de koppen tegen elkaar te slaan. De schedel is erop gebouwd om de klappen zonder schade op te vangen.

Wetensch. naamOvis canadensis
Engelse naambighorn sheep
VerspreidingZuidwest-Canada, westelijk en centraal deel Verenigde Staten, Noord-Mexico
Voedselgras, bladeren, kruiden
Lengte1,5 - 1,8 m
Gewicht55 - 125 kg
Statusthans niet bedreigd

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF