Home

chinchilla

chinchilla

© Wereld Natuur Fonds

Dit knaagdier is lid van de familie der wolmuizen. Ze worden veel gefokt vanwege hun vacht en worden ook in Nederland als huisdier gehouden. Hun zilvergrijze vacht is 2,5 tot 4 cm dik en erg zacht.

Chincilla's leven in groepen van soms honderden dieren hoog in de bergen, waar ze overdag in holen of tussen rotsen schuilen. Als ze belaagd worden, verdedigen ze zich door zich groter te maken en te spugen.

De vrouwtjes worden groter dan de mannetjes. Na een draagtijd van bijna 4 maanden krijgen ze meestal 2 of 3 jongen.

Wetensch. naamChinchilla lanigera
Engelse naamchinchilla
VerspreidingZuidwestelijk Zuid-Amerika (Andes)
Voedselgras en kruiden
Lengte23 cm, staart 13 - 15 cm
Gewicht400 - 500 gram

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF