Home

Chileense flamingo

Chileense flamingo

© Wereld Natuur Fonds

De Chileense flamingo is vrij klein. Het is de meest algemene flamingo in Zuid-Amerika. Hij komt voor bij de bergmeren in de Andes. De groepen bestaan uit enkele exemplaren tot soms tienduizenden. De Chileense flamingo heeft (net als de meeste andere flamingo's) rode poten en onderscheidt zich daarmee van de Andesflamingo die gele poten heeft.

Wetensch. naamPhoenicopterus chilensis
Engelse naamChilean flamingo
VerspreidingZuid-Amerika
Voedselplankton, kreeftjes

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF