Home

bruine kiwi

bruine kiwi

© Wereld Natuur Fonds

Deze eigenaardige vogel met zijn 'harige' verenpak kan niet vliegen. Hij zoekt met zijn lange, gevoelige snavel naar ongevervelde dieren tussen het strooisel en in de bodem. De eieren van de kiwi zijn in verhouding de grootste van alle vogels.

Voor de komst van de mens en vooral van de door de mens geďntroduceerde zoogdieren was de bruine kiwi in heel Nieuw-Zeeland talrijk. Nu zijn de aantallen sterk afgenomen.

Wetensch. naamApteryx australis
Engelse naambrown kiwi
VerspreidingNieuw-Zeeland
Voedselongewervelde dieren
Lengtehoogte tot 65 cm
Gewichttot 4 kg
Statuskwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF