Home

brilbeer

brilbeer

© Wereld Natuur Fonds

De brilbeer is de enige beer die in Zuid-Amerika leeft. Hij dankt zijn naam aan de lichte tekening rond zijn ogen.

Deze beer klimt goed en brengt een groot deel van zijn tijd door in bomen. Hij leeft vooral van plantaardige kost die hij met zijn sterke kaken goed kan fijnmalen. Ook taaie en stekelige planten staan op zijn menu.

Vroeger kwam de brilbeer ook in het laagland voor. Tegenwoordig is hij teruggedrongen tot de bergwouden tiussen 1000 en 2700 meter in de Andes.

Andere namenAndesbeer
Wetensch. naamTremarctos ornatus
Engelse naamspectacled bear
VerspreidingZuid-Amerika: bossen in Andes gebergte
Voedselvruchten, wortels, bladeren
Lengte1,5 - 2 m
Gewicht140 - 175 kg
Statuskwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF