Home

brandgans

brandgans

© Wereld Natuur Fonds

Deze vrij kleine gans is onmiskenbaar met zijn witte gezicht, zwarte hals en contrastrijke licht- en donkergrijs getekende lichaam. 

Brandganzen broeden voornamelijk op Nova Zembla, Spitsbergen en langs de Noordoost-kust van Groenland. De populatie van Nova Zembla is de grootste en overwintert voor een belangrijk deel in Nederland. De laatste jaren broedt een toenemend aantal ontsnapte of uitgezette brandganzen in ons land.

Wetensch. naamBranta leucopsis
Engelse naambarnacle goose
VerspreidingEuropa, Groenland
Voedselplanten
Lengte58 - 70 cm, spanwijdte 132 - 145 cm

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF