Home

bosspitsmuis

bosspitsmuis

© Wereld Natuur Fonds

De bosspitsmuis is een van de kleinste zoogdieren. Het is in ons land de meest voorkomende spitsmuizensoort. Deze insectenetertjes leven doorgaans alleen in tunnels in het gras.

Spitsmuizen zijn hyperactieve diertjes die altijd op zoek zijn naar voedsel. Per etmaal eet een spitsmuis bijna zijn eigen lichaamsgewicht aan wormen, insecten en ander (dierlijk) voedsel.

Wetensch. naamSorex araneus
Engelse naamcommon shrew
VerspreidingEuropa en Azië
Voedselinsekten, wormen, slakken
Lengte5 - 8 cm, staart 2,5 - 4,5 cm
Gewicht5 - 14 gram

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF