Home

bergeend

bergeend

© Wereld Natuur Fonds

Deze forse eend komt vooral bij kustwateren voor. Het mannetje en het vrouwtjes komen in uiterlijk grotendeels overeen: overwegend wit met een opvallende bruine band over de borst en een donkergroene kop. Het mannetje heeft een vlezige rode knobbel aan de basis van de (eveneens rode) snavel.

Bergeenden broeden vaak in verlaten konijnenholen.

Wetensch. naamTadorna tadorna
Engelse naamshelduck; common shelduck
VerspreidingEuropa, Azië, West-Oceanië
Voedselschelpen, slakjes, kreeftachtigen
Lengte58 - 67 cm
Gewicht1 - 1,5 kg
Statusplaatselijk algemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF