Home

axishert

axishert

© Wereld Natuur Fonds

Het axishert uit India heeft een mooie bruinrode vacht, met rijen witte vlekjes. Het mannetje heeft een gewei met één paar naar voren wijzende 'oogtakken' en een eenmaal gevorkte lange naar achter wijzende tak.

Axisherten leven in kuddes van soms meer dan 100 dieren. Vaak foerageren ze in de buurt van langoeren: apen die in de bomen voedsel zoeken en bij gevaar alarm slaan. Tijdens de vlucht kunnen ze een snelheid van 65 km/uur bereiken.

Andere namenchital
Wetensch. naamAxis axis
Engelse naamaxis deer; chital
VerspreidingZuid-Azië (vooral India)
Voedselgras, bladeren, knoppen
Lengte1 - 1,5 m, staart 10 - 25 cm, schouderhoogte 75 - 90 cm
Gewicht70 - 79 kg

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF