Home

Amerikaanse oehoe

Amerikaanse oehoe

© Wereld Natuur Fonds

Deze grootste uil van Amerika heeft net als 'onze' oehoe - die nog groter wordt dan de Amerikaanse - grote oorpluimen. Zijn ogen hebben echter een gele iris (in plaats van oranje tot donkergeel).

Binnen Amerika heeft hij een zeer grote verspreiding: van Alaska tot de zuidpunt van Zuid-Amerika, van bossen tot woestijnen en hooggebergte.

Zoals de meeste uilen jaagt de Amerikaanse oehoe 's nachts. Zijn gehoor en gezicht zijn uitstekend, zijn klauwen scherp en sterk. Hij jaagt vooral op kleine zoogdieren, maar ook op insecten, amfibieën en vogels, waaronder zelfs andere uilensoorten.      

Wetensch. naamBubo virginianus
Engelse naamgreat horned owl
VerspreidingNoord- en Zuid-Amerika
Voedselzoogdieren en andere gewervelde dieren, insecten
Lengte50 - 60 cm
Gewicht675 - 2500 gram
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF