Home

zeeluipaard

zeeluipaard

© 1998 Jaap van der Toorn

Deze grote zeehondensoort heeft een lang, gestroomlijnd lichaam en een zeer zware, bijna dinosaurus-achtige kop. Zeeluipaarden zijn doorgaans zilvergrijs met donkergrijze vlekken. Ze leven solitair en zijn opportunisten wat voedsel betreft: ze eten wat er voorhanden is, van krill tot andere zeehonden en pinguďns. Jonge dieren verdwalen nog wel eens en komen in Australië terecht.

Wetensch. naamHydrurga leptonyx
Engelse naamleopard seal
Verspreidingrondom Antarctica
Voedselkrill, vis, inktvis, vogels (pinguďns) en jonge zeehonden en zeeleeuwen
Lengte2,5 - 3,2 m
Gewicht200 - 455 kg, bij geboorte 35 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF