Home

bandrob

bandrob

© 1998 Jaap van der Toorn

De bandrob uit de Noordelijke Grote Oceaan is verwant met de wat grotere zadelrob die in de Noordelijke Atlantische Oceaan en de zee ten Noorden van Siberië voorkomt. Hij is chocolade-bruin van kleur, met witte tot geelachtige banden om de nek, de flippers en achterzijde. Mannetjes zijn wat duidelijker getekend dan vrouwtjes. De pups hebben bij de geboorte een lange, witte vacht, die na de rui blauwachtig grijs wordt. Deze opvallend getekende zeehond houdt zich op in de buurt van het pakijs.

Wetensch. naamPhoca fasciata; Histriophoca fasciata
Engelse naamribbon seal
VerspreidingZee van Ochotsk en Bering Zee
Voedselvooral vis (kabeljauwachtigen)
Lengte155 - 165 cm, bij geboorte 80 - 90 cm
Gewicht70 - 100 kg, bij geboorte 9 - 10 kg
Statusplaatselijk algemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF