Home

Ladoga stinkrob

Ladoga stinkrob

© 1998 Jaap van der Toorn

De Ladoga-stinkrob komt alleen voor in het Ladoga-meer bij Sint Petersburg. Dat is niet ver van het Saimaa-meer in Finland. De populaties Ladoga- en Saimaa-stinkrobben zijn echter volledig gescheiden.

Er zijn een aantal verschillende types: donkerbruin met lichte ringen, donkerbruin met een licht, geaderd patroon of licht met een donkere band op de rug. Er zijn naar schatting ongeveer 10.000 Ladoga-stinkrobben.

Wetensch. naamPhoca hispida ladogensis
Engelse naamLadoga seal
VerspreidingLadoga-meer in Karelië (Rusland)
Voedselvis
Lengte150 cm, bij geboorte 50 - 60 cm
Gewicht60 - 70 kg, bij geboorte 4 - 5 kg
Statusplaatselijk algemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF