Home

Noordelijke zeebeer

Noordelijke zeebeer

© 1998 Jaap van der Toorn

Het verschil tussen mannetjes en vrouwtjes is bij de noordelijke zeebeer erg groot. De mannetjes hebben een grote kop en een korte snuit.

In het verleden was deze soort zwaar bejaagd vanwege de dikke vacht. Er wordt nog wel op gejaagd, maar die jacht is streng gereguleerd. Noordelijke zeeberen jagen vooral op vissoorten waarop ook door de mens veel wordt gevist. Veel dieren raken dan ook verstrikt in visnetten.

Wetensch. naamCallorhinus ursinus
Engelse naamNorthern fur seal
Verspreidingeilanden in de noordelijke Grote Oceaan (Pribilof eilanden, Koerillen)
Voedselvis (haring, makreel, ansjovis, lodde) en inktvis
Lengte2,1 m (mannetje), bij geboorte 66 cm, vrouwtje 1,4m, bij geboorte 63 cm
Gewicht180 - 270 kg (mannetje), bij geboorte 5,4 kg, vrouwtje 43 - 50 kg, bij geboorte 4,5 kg
Statuskwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF