Home

Nieuw-Zeelandse zeebeer

Nieuw-Zeelandse zeebeer

© Wereld Natuur Fonds

Zeeberen worden ook wel pelsrobben genoemd. Ze hebben oortjes net als de zeeleeuw en een dikke vacht. Er is vroeger op de Nieuw-Zeelandse zeebeer gejaagd, maar nu is die volledig beschermd. De mannetjes van deze soort zijn veel zwaarder en donkerder van kleur dan de vrouwtjes.

Wetensch. naamArctocephalus forsteri
Engelse naamNew Zealand fur seal
VerspreidingZuidkust van Australië en Nieuw Zeeland
Voedselvis (vooral barracuda) en inktvis
Lengte145 - 200 cm (mannetje), vrouwtje 125 - 150 cm, beiden bij geboorte 40-45 cm
Gewicht120 - 185 kg (mannetje), bij geboorte 3,9 kg, vrouwtjes 25 - 50 kg, bij geboorte 3,3 kg
Statusplaatselijk algemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF