Home

Australische zeebeer

Australische zeebeer

© 1998 Jaap van der Toorn

De Australische zeebeer wordt beschouwd als een ondersoort van de Zuid-Afrikaanse zeebeer. De mannetjes zijn grijsachtig-bruin en hebben grove manen. De pups zijn bij geboorte geheel zwart. Het zijn uitstekende duikers en ze halen hun voedsel op grote diepte.

Andere namenAustralische pelsrob
Wetensch. naamArctocephalus pusillus doriferus
Engelse naamAustralian fur seal
VerspreidingZuidkust van Australië van New South Wales tot Victoria en rondom Tasmani
Voedselvis en inktvis
Lengte2 - 2,25 m (mannetje), bij geboorte 64 - 81 cm, vrouwtje 1,25 - 1,7 m, bij geboorte 62 - 79 cm
Gewicht220 - 360 kg (mannetje), bij geboorte 5 - 12,5 kg, vrouwtje 36 - 110 kg, bij geboorte 4,5 - 10 kg
Statusplaatselijk algemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF