Home

Kaapse zeebeer

Kaapse zeebeer

Zeeberen hebben een dichte vacht en - net als de zeeleeuwen - uitwendige oorschelpen. Het mannetje is aanzienlijk groter dan het vrouwtje. Anders dan de meeste zeeberen blijft de Kaapse zeebeer het gehele jaar in hetzelfde regio. De jongen verblijven in crčches als hun moeder soms dagen achtereen op zee naar voedsel zoekt.

Deze ondersoort is nauw verwant met de Australische zeebeer (Arctocephalus pusillus doriferus). Hij is wat donkerder van kleur en duikt dieper (tot 400 meter).

Andere namenZuid-Afrikaanse zeebeer; Kaapse pelsrob
Wetensch. naamArctocephalus pusillus pusillus
Engelse naamSouth African fur seal
Verspreidingkust Zuid-Afrika en Namibië
Voedselvis (ansjovis, sardines e.d.), inktvis en kreeftachtigen
Lengte2 - 2,3 m (mannetje), vrouwtje 1,2 - 1,6 m, bij geboorte 60 - 80 cm
Gewicht200 - 360 kg (mannetje), vrouwtje 40 - 80 kg, bij geboorte 5 - 6 kg
Statusplaatselijk algemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF