Home

Antarctische zeebeer

Antarctische zeebeer

© 1998 Jaap van der Toorn

Deze pelsrobben zijn grijs tot bruin op de rug met een donkergele borst en keel. Bij jonge dieren en vrouwtjes is de borst soms crčme. Eén op de 2000 dieren is geheel creme tot wit van kleur. De Antarctische zeebeer is in de 18e eeuw bijna uitgeroeid, maar de soort heeft zich goed hersteld.

Andere namenAntarctische pelsrob
Wetensch. naamArctocephalus gazella
Engelse naamAntarctic fur seal
Verspreidingeilanden rondom Antarctica, voornamelijk rondom 65 graden Zuiderbreedte
Voedselkrill, vis en inktvis, soms ook vogels
Lengte1,65 - 2 m (mannetje), vrouwtje 1,15-1,4 m, bij geboorte 60 - 73 cm
Gewicht90 - 210 kg (mannetje), vrouwtje 25 - 55 kg, bij geboorte 4,5 - 6,5 kg
Statusplaatselijk algemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF