Home

Zuidelijke zeebeer

Zuidelijke zeebeer

© 1998 Jaap van der Toorn

Bij deze zeeberen zijn de volwassen mannetjes donkergrijs. Ze hebben geen duidelijk manen. Vrouwtjes en onvolwassen mannetjes zijn donkerbruin op de rug met een lichtere buik.

Evenals andere pelsrobben is deze soort in het verleden zwaar bejaagd door pelsjagers. Zeeberen hebben uitwendige oorschelpen en een dichte vacht.

Andere namenZuidelijke pelsrob; Falkland zeebeer; Falkland pelsrob
Wetensch. naamArctocephalus australis
Engelse naamSouth American fur seal
Verspreidingrondom Zuid-Amerika, van Vuurland tot aan Sao Paolo in het oosten en Peru in het westen en de Falkland Eilanden
Voedselvis (ansjovis), inktvis, kreeftachtigen en zeeslakken
Lengte2 m (mannetje), vrouwtje 1,5 m
Gewicht160 kg (mannetje), vrouwtje 60 - 90 kg, bij geboorte 3,5 - 7 kg
Statusplaatselijk algemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF