Home

Galápagoszeebeer

Galápagoszeebeer

© Wereld Natuur Fonds

De Galápagos zeebeer is een van de kleinste oorrobben.

Deze zeeberen komen voornamelijk voor op rotsachtige kusten met grotten. Ze jagen meestal 's nachts op een diepte van 10 tot 50 meter.

Er is in het verleden veel op gejaagd, maar is nu wettelijk beschermd.

Andere namenGalápagos pelsrob
Wetensch. naamArctocephalus galapagoensis
Engelse naamGalapagos fur seal
VerspreidingGalápagos eilanden
Voedselvis en inktvis
Lengtemannetjes 1,5 m, vrouwtjes 1,3 m
Gewichtmannetjes 60 - 75 kg, vrouwtjes 30 kg, bij geboorte 3 - 4,5 kg.
Statuskwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF