Home

Guadalupe zeebeer

Guadalupe zeebeer

© 1998 Jaap van der Toorn

De vacht van deze zeebeer is zwart en de snuit en flippers zijn relatief lang. In het verleden is deze soort net als andere zeeberen - ook bekend als pelsrobben - zwaar bejaagd. In 1928 dacht men dat de Guadalupe zeebeer uitgestorven was, maar de soort werd in 1954 herontdekt.

Wetensch. naamArctocephalus townsendi
Engelse naamGuadalupe fur seal
VerspreidingGuadalupe eilanden (Mexico) en de Channel Islands in Californië
Voedselinktvis en lantarenvissen
Lengte180 cm (mannetje), vrouwtje 120 cm, bij geboorte 60 cm
Gewicht100 kg (mannetje)
Statuskwetsbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF