Home

Australische zeeleeuw

Australische zeeleeuw

© 1998 Jaap van der Toorn

De Australische zeeleeuw is lichtbruin van kleur. Doordat ze op veelal afgelegen eilanden leven is er weinig over bekend. Op Kangaroo Island is de lokale populatie een toeristische attractie geworden. In het algemeen trekken ze zich niet veel van de mensen aan.

Wetensch. naamNeophoca cinerea
Engelse naamAustralian sea lion
Verspreidingeilanden ten zuiden van Australië, o.a. Kangaroo Island
Voedselvis, pinguďns en wenkkrabben
Lengte3 -3,5 m (mannetje) , vrouwtje 2,5 -3 m, bij geboorte 75 cm
Gewicht400 kg (mannetje), vrouwtje 250 kg, bij geboorte 6,5 kg
Statusplaatselijk algemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF