Home

manenrob

manenrob

© 1998 Marina Brink

Het mannetje van de manenrob is een imposante verschijning vanwege de grote, zwaargebouwde kop. In het wild is de orka een van de grootste belagers van deze zeeleeuw. In Patagonië (Argentinië) komen orka's zelfs het strand op om jonge manenrobben te grijpen.

Wetensch. naamOtaria byronia
Engelse naamSouthern sea lion
Verspreidingrondom zuidelijk Zuid-Amerika: van Peru tot Rio de Janeiro
Voedselvis, kreeftachtigen en schelpdieren
Lengte2,6 m (mannetje), vrouwtje 2 m, bij geboorte 80 cm
Gewicht300 kg (mannetje), vrouwtje 150 kg, bij geboorte 10 - 15 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF