Home

Indische bruinvis

Indische bruinvis

© 1998 Jaap van der Toorn

De Indische bruinvis is een van de kleinste walvisachtigen. Deze bruinvissen hebben een opvallend stompe kop en geen rugvin. Ze leven veelal in troebele, modderige kustwateren en zwemmen geregeld een eindje landinwaarts via een estuarium of een rivier.

Wetensch. naamNeophocaena phocaenoides
Engelse naamFinless porpoise
Verspreidingkustwateren van de Indische en Westelijke Stille Oceaan
Voedselkleine vissen, garnalen en inktvis
Lengte1,2 - 1,9 m, bij geboorte 60 - 90 cm
Gewicht30 - 45 kg, bij geboorte 7 kg
Statusgeen gegevens beschikbaar

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF