Home

Noordelijke gladde dolfijn

Noordelijke gladde dolfijn

© 1998 Jaap van der Toorn

Deze slanke dolfijn heeft geen rugvin. Ze leven vaak in grote groepen tot 3000 dieren. Als ze snel zwemmen springen ze vaak tegelijk uit het water. Anders dan de opvallend zwart-wit getekende Zuidelijke gladde dolfijn is de Noordelijke meestal egaal donkergrijs gekleurd.

Wetensch. naamLissodelphis borealis
Engelse naamNorthern rightwhale dolphin
Verspreidingdiepe koude wateren van de noordelijke Stille Oceaan
Voedselvoornamelijk inktvis, maar ook vis
Lengte2 - 3 m, bij geboorte 80 - 100 cm
Gewicht60 - 100 kg
Statusalgemeen

Dit paspoort is afkomstig uit de Dierenbibiliotheek van het WNF